Etterstad Vel - Hjemmeside
EGNE SIDER
Hovedside
Resten av nettet
Møtereferater
Vedtekter
Kontakt oss
Historieside
BOLIGSELSKAPENE
Borettslaget Etterstad Nord
Borettslaget Etterstad Sør
Borettslaget Etterstad Vest
Borettslaget Etterstad Øst
Borettslaget Etterstad I
Etterstadsvingen borettslag
Etterstadsletta 46
Stang terrasse
Nygård terrasse
Alna Terrasse
Etterstadkroken
Vålen borettslag
Enga borettslag
Etterstadtoppen
Nygårdskollen Boligaksjeselskap
Lodalen borettslag
Eitillstad borettslag
ANDRE PÅ ETTERSTAD
EKTV
Etterstad Parsellhagelag
Etterstad seniorforening
Dumpa barnehage
Etterstad barnehage
Etterstadjordet barnehage
Etterstadsletta midl. barnehage
Eitillstad FUS barnehage
Etterstad videregående skole
Operasjon Ved
AS Etterstadgarasjene

Alnaelva
LENKER I LOKALMILJØET
Vålerenga skoles hjemmeside
Fyrstikkalleen skoles hjemmeside
Jordal skoles hjemmeside
Vålerenga vel
Vålerenga kirke
Etterstad kolonihager
Vålerenga historielag
1. Vålerenga speidergruppe
Vålerenga skoles musikkorps
Vålerenga Janitsjarkorps
Bydel Gamle Oslo
Ensjøbyen
Fjordbyen
Alnaelvas venner
Bryn-Helsfyr.no
Turbinen 1 borettslag
Malerhaugen vel
Ensjø - Aktuell informasjonLaget i:

ETTERSTADJUBEL I SAMFUNDSSALEN
Publisert  01.06.02
Sist endret  01.06.02
 


28. desember 1951


Det kan hende det var ståk og støy, for ikke å snakke om gøy, i den store Samfunnssalen i går ettermiddag der boligblokkene på Etterstad Nord hadde trommet sammen godt og vel 420 barn til juletrefest. Komiteen, som besto av Borghild og Herman Holmen, Haakon Pettersen, fru Nilsson, fru Sandland og herr og fru Thorsrud må ha nedlagt et veldig forhåndsarbeid, det skal noe til å kalle inn til slikt et gilde!

Først kom etter tur en rekke av barneteatrets medlemmer under ledelse av frk. Ella Reinhoff og sang og deklamerte for den store skaren. Det var Erik Lund som fikk salen til å bølge av latter med sin "Grønlandsvise" og en gruppe som oppførte "Kjerstis juledrøm" med Kari Westpold som Kjersti. Så trommet barneleder, tryllekunstneren Ben Hur dem sammen i veldige ringer under det glitrende treet, og han behøvde såvisst ikke nøde dem med å synge de kjente, kjære sangene som løftet seg under samfunnssalens høye tak. Sinsen-trioen spilte kjente "lande-plager" og hele hurved stemte i refrengene. Så var tiden kommet til bevertningen, og med musikken i spissen toget man opp til salene på toppen av Samfunnshuset, der det servertes sjokolade og kaker.

Etter at så Ben Hur hadde forlystet den tallrike forsamling med morsomme trylletrick var det store øyeblikket kommet da julenissene var ventende. Mange av de små hadde gjettet på at nissene holder til huse oppe ved tårnblokken, andre gjettet på VIF-bakken - nok om det, de to rødkledde kom med musikken i spissen under veldig jubel. Etter tur bukket og neide de matroskledde og "småprinsessene" seg fram og fikk sin innholdsrike julepose. Allerede i går kveld var vel innholdet forduftet for de fleste. Og så er det bare å stunde fram mot neste gang!
Bronx

Etterstad Nord
holdt juletrefest torsdag (3. juledag).
Det vekslet med forskjellig underholdning, bl.a. Barneteatret med sin utmerkede leder, frk. Reinhoff - tryllekunstneren Ben Hur og Etterstad sangforening. Det ble utdelt poser ved utgangen. Barnefesten var slutt ca. kl. 19.
Festen for voksne begynte kl. 20. Der vekslet det også med forskjellig underholdning, bl.a. oppvisning av husmorpartiets turnparti. En stor fruktkurv ble vunnet av A 81 - Mo i bl. 15, 1 stor duk vunnet av ( 25 - Isaksen, bl. 11 Til slutt en liten svingom.
Velferdskomiteen takker alle på det hjerteligste som var behjelpelig med festen. Foruten bistand og god hjelp hadde vi ikke kunnet avvikle den så bra som den ble.
Holmen