Etterstad Vel - Hjemmeside
EGNE SIDER
Hovedside
Resten av nettet
Møtereferater
Vedtekter
Kontakt oss
Historieside
BOLIGSELSKAPENE
Borettslaget Etterstad Nord
Borettslaget Etterstad Sør
Borettslaget Etterstad Vest
Borettslaget Etterstad Øst
Borettslaget Etterstad I
Etterstadsvingen borettslag
Etterstadsletta 46
Stang terrasse
Nygård terrasse
Alna Terrasse
Etterstadkroken
Vålen borettslag
Enga borettslag
Etterstadtoppen
Nygårdskollen Boligaksjeselskap
Lodalen borettslag
Eitillstad borettslag
ANDRE PÅ ETTERSTAD
EKTV
Etterstad Parsellhagelag
Etterstad seniorforening
Dumpa barnehage
Etterstad barnehage
Etterstadjordet barnehage
Etterstadsletta midl. barnehage
Eitillstad FUS barnehage
Etterstad videregående skole
Operasjon Ved
AS Etterstadgarasjene

Alnaelva
LENKER I LOKALMILJØET
Vålerenga skoles hjemmeside
Fyrstikkalleen skoles hjemmeside
Jordal skoles hjemmeside
Vålerenga vel
Vålerenga kirke
Etterstad kolonihager
Vålerenga historielag
1. Vålerenga speidergruppe
Vålerenga skoles musikkorps
Vålerenga Janitsjarkorps
Bydel Gamle Oslo
Ensjøbyen
Fjordbyen
Alnaelvas venner
Bryn-Helsfyr.no
Turbinen 1 borettslag
Malerhaugen vel
Ensjø - Aktuell informasjonLaget i:

Boligjakt på Etterstad
Publisert  07.02.09
Sist endret  03.04.15
 
Selv om vi bor riktig bra som vi gjør, så følger vi av og til med på Finn for å se hva som skjer på boligmarkedet. I dag oppdaget vi en "Attraktiv 4-roms med ny balkong Etterstadsletta". Du kan selv se annonsen her [lenken virker ikke lenger]. Men siden dette ble skrevet, er den endret en god del.


Det er visning på onsdag. Men hvor ligger leiligheten? "Etterstadsletta 32 a", sto det. Den adressen var ukjent for oss, men det er mange rare adresser i Etterstadsletta. Du har f.eks. Etterstadsletta 42, 44, 46 ... og så kommer Sporveisverkstedet, som er nr. 18. Men dette skulle ligge i Etterstad Nord, som er på andre siden av veien. Heldigvis var det en lenke til kartet, slik at vi kunne få hjelp der:


Og der er det en rød liten kartnål som viser hvor det er. Det ser ut til at Etterstadsletta 32 a egentlig er i Etterstadsletta 41 c. Hyggelig oppgang det. Bra folk som bor der, også. Men det er da ingen av dem som har tenkt å flytte? Til slutt måtte vi ta med oss bildet ut i terrenget. Det er jo et tydelig vaskeri til venstre i bildet. Og snart kjente vi igjen de store trærne til høyre i bildet. 32 a er 23 a. I og for seg en feil det er lett å gjøre. Men det kan bli litt kjedelig for de som skal på visning.

Alt dette fikk oss til å lese annonseteksten nøyere enn vi ellers gjør. Vi leser f.eks. at "Borettslaget består av 29 blokker i 3 og 4 etasjer, tilsammen 228 leiligheter.". Det er jo sånn noenlunde riktig - 18 blokker og 282 leiligheter, men pytt - hvilke boligkjøpere bryr seg egentlig om det?

Så ser vi at "Bygget er attester av Oslo kommune, bygninskontrollen, 16.07.1946." (Og hvis du har tenkt å si at vi som gjør narr av andres tastefeil burde lese bedre korrektur, så tenk igjen. Både "attester" og "bygninskontrollen" er riktig gjengitt.) Hva bygningskontrollen attesterte i 1946 står det ikke noe om. Men et annet sted i annonsen står det "Boligblokken er bygget 1948",

Hvis du som leser dette ikke bor på Etterstad og er interessert i leiligheten, så skjønner du sikkert at det er lurt å være tidlig ute på onsdag, slik at du kan finne frem. Det står litt om adkomst også: "Med T-bane til Helsfyr stasjon. Bussforbindelse til Nydalen." Skulle du likevel ikke finne leiligheten etter å ha tatt buss til Nydalen, så får du heller ta en tur innom Kaffepikene.