Etterstad Vel - Hjemmeside
EGNE SIDER
Hovedside
Resten av nettet
Møtereferater
Vedtekter
Kontakt oss
Historieside
BOLIGSELSKAPENE
Borettslaget Etterstad Nord
Borettslaget Etterstad Sør
Borettslaget Etterstad Vest
Borettslaget Etterstad Øst
Borettslaget Etterstad I
Etterstadsvingen borettslag
Etterstadsletta 46
Stang terrasse
Nygård terrasse
Alna Terrasse
Etterstadkroken
Vålen borettslag
Enga borettslag
Etterstadtoppen
Nygårdskollen Boligaksjeselskap
Lodalen borettslag
Eitillstad borettslag
ANDRE PÅ ETTERSTAD
EKTV
Etterstad Parsellhagelag
Etterstad seniorforening
Dumpa barnehage
Etterstad barnehage
Etterstadjordet barnehage
Etterstadsletta midl. barnehage
Eitillstad FUS barnehage
Etterstad videregående skole
Operasjon Ved
AS Etterstadgarasjene

Alnaelva
LENKER I LOKALMILJØET
Vålerenga skoles hjemmeside
Fyrstikkalleen skoles hjemmeside
Jordal skoles hjemmeside
Vålerenga vel
Vålerenga kirke
Etterstad kolonihager
Vålerenga historielag
1. Vålerenga speidergruppe
Vålerenga skoles musikkorps
Vålerenga Janitsjarkorps
Bydel Gamle Oslo
Ensjøbyen
Fjordbyen
Alnaelvas venner
Bryn-Helsfyr.no
Turbinen 1 borettslag
Malerhaugen vel
Ensjø - Aktuell informasjonLaget i:

Farvel til Hovin bokkafe?
Publisert  30.05.10
Sist endret  12.06.10
 
Vi har nettopp fått en sjokkmelding: Bydel Gamle Oslo har planer om å legge ned Hovin bokkafe. I mange år har vi savnet en utvidelse av kulturtilbudet i vår bydel. I 2005 fortalte vi om en samtale i hjemmet forårsaket av et møte på Årvoll gård.. For de om ikke orket å følge den siste lenken, skal vi sitere et avsnitt fra bydel Bjerkes sider:

På ettermiddagen blir Årvoll gård fylt av aktiviteter for store og små. Årvoll sangensamble, Husflidslaget, Bjerke dramatiske selskap, Kulturklubben, Maleklubben, Speideren, Parsellhagelaget og mange andre bidrar til liv og røre på kveldstid. Når mørket faller på og alle skal sove kan det være at noen bruker timene til å øve en ekstra gang, rigge lys eller lage kulisser.

I vår bydel har vi altså bare hatt Hovin bokkafe. Det finnes selvfølgelig andre aktiviteter og andre møtesteder. Men de er alle for medlemmer i en eller annen gruppe - eldresenter, ungdomsklubb, etc. Det eneste fellestilbudet har vært Hovin bokkafe.

Hovin bokkafe
et sted der alle kan føle seg hjemme


Kanskje Bydelsadministrasjonen tenker at det er ikke så nøye i Gamle Oslo? Man er jo midt i sentrum, med alle tilbudene der.

Er Ikke det sant, sier du? Jo, men kanskje Bydelsadministrasjonen har glemt at vi ikke bor på Grønland alle sammen. I starten hadde vi en følelse av å være "okkuperte territorier", vi som engang tilhørte Helsfyr-Sinsen. Ikke minst da Indre Øst midlene strømmet over Gamle Oslo - helt opp til jernbanelinja. For selv om vi tilhørte bydelen skulle vi fremdeles ikke være med på den festen. (Og nå da turen er kommet til Groruddalen, så er vi heller ikke med. Vi er jo ikke Groruddal-bydel lenger, vi bor i Gamle Oslo. De pengene fordeles fra Bryn stasjon og nordover.)

Vi begynte på en kladd over alt det vi har kunnet oppleve på Hovin bokkafe de siste årene. Men ga det fort opp - det har vært for store, spennende og rikholdige programmer til det. Ta en titt selv, på denne siden finner du en oversikt over programmet fra 2002 til 2009. Og legg merke til variasjonen: Historisk foredrag om hospitaler i middelalderens Oslo den ene søndagen, dukketeater den neste.

Størst blir kanskje tapet for barna. Vi andre kan treffe forfattere og gå på forelesninger så mange steder. Men hvor mange tilbud med barneteater finner vi innen gangavstand?

Før kommunevalget lover vi å finne ut hvem som har stemt for nedleggelse av Hovin bokkafe. Husk på at det nå er direkte valg på bydelsutvalg. Du er ikke forpliktet til å stemme på de samme som du stemmer på i bystyret. Lokalt må det være viktigere å få representanter som ikke ser på oss som en salderingspost for å slippe å kutte i det "ordentlige" Gamle Oslo.

Siste: Bydelsutvalget i Gamle Oslo har vedtatt å ikke nedlegge Hovin bokkafe. Du kan lese mer her