Hagelarm er tilbake!
Publisert  02.08.12
Sist endret  02.08.12
 Vi har mottatt følgende pressemelding:
Hagelarm i Etterstad Kolonihage
18. august 2012,

En kortreist kultur og musikkfestival


Velkommen til Etterstad Kolonihagers egen musikk og kulturfestival:
Den 18. aug 2012 inviterer vi for tredje gang alle til ”Hagelarm– en kortreist kultur- og musikkfestival”. Kortreist fordi kulturelle krefter som bidrar enten bor i hagen eller på en eller annen måte har tilknytning dit, og kortreist fordi det rett og slett er en liten festival i nabolaget på Vålerenga og Etterstad.
Vi inviterer lokalmiljøet, venner, kolleger og ellers alle andre til en liten hyggelig og litt annerledes festival! Programmet spenner vidt, og er tilrettelagt både for gammel og ung. Det blir jazz, vise, blues, rock og ska fra hovedscenene. I tillegg blir det intimkonserter, en rekke små gallerier, aktiviteter for barn og lignende rundt på parsellene i løpet av dagen. Mye god mat og drikke blir det selvsagt også. I tillegg til sol, fortsatt sommer og hyggelige folk!


PROGRAM HAGELARM 2012
12.00 - Portene åpner! Gallerier, aktiviteter og servering i hagen

Hovedscenen: 14.00 Åpning av festivalen på festplassen
14.10 Steinbrudene
14.30 Italian Retro Song Book
15.00 Egner Goes Jazz
15.45 duoRETRO
16.30 MT Hammed
17.30 Konichiwa Brobots
18.15 Run Dog Run
19.00 Florrie & Nattergalene
20.00 Lars Bjerkmann
20.15 Vålerenga symfoniorkester
21.00 Porten stenges og Hagelarm er over…

Musikkprogram

Steinbrudene
Steinbrudene er kanskje Norges lengste kor: En gjeng gamle basketballspillere og deres venner ville rett og slett synge! Koret hører til på «Steinbruddet» i Groruddalen, dermed falt også korets navn på plass sent en kveld! Nå har de holdt på i 2,5 år og har ca 20 medlemmer. Selvfølgelig skal de åpne HageLarm! - Hva mer er det å si?
Dirigent er Hanna Levinstein.

Italian Retro Songbook
Italian Songbook sjarmerte oss alle i regnet på HageLarm 2010, så vi er lykkelige over å få dem tilbake.
De spiller kjente italienske sanger fra femtitallet som setter deg i romantisk stemning.
Dino Lugio (vokal), Håvard Svendsrud (trekkspill), Erik Wesseltoft (gitar), Magne Henriksen (vibrafon), Kay Hartvigsen (bass) og Tom Olstad (trommer).

DuoRETRO: Tango Jaloise
DuoRETRO er kolonihagens musikalske bastion, og for tredje gang på Hagelarm. Siden 2005 har trekkspillvirtuosen Håvard Svendsrud og hagens egen Kay Hartvigsen reist landet rundt og spilt musikk for hjertet. I år er DuoRETRO utvidet til fire personer og presenterer tangomusikk fra sin nye CD.
Finn frem danseskoene, vi lover publikum at hyggefaktoren blir kjempehøy!
Håvard Svendsrud (trekkspill), Erik Wesseltoft (gitar), Kay Hartvigsen (bass) og Tom Olstad (trommer).

Hartvigsen&Wesseltoft: Egner Goes Jazz
I år hadde Torbjørn Egner fylt 100 år og må naturligvis hedres: Egner var en ekte østkantgutt som vokste opp rett her nede på Jordal! Erik Wesseltoft har bearbeidet låtene for denne anledningen, og sammen med et høyst respektabelt musikerlaug presenteres dette for første gang her på HageLarm!
Gro Fosheim (vokal), Knut Riisnæs (tenorsax), Erik Wesseltoft (gitar), Magne Henriksen (vibrafon), Kay Hartvigsen (bass) og Tom Olstad (trommer).

MT Hammed
MT Hammed har levert sin egen form for SKA/Reggae siden tidlig nittitall. Bandet gjenoppsto etter en ti år lang pause i 2010 og deltar på HageLarm for tredje gang. Tre av de elleve elleville musikerne er kolonister i Etterstad kolonihager.
Catherine Langeland (vokal), Lamberto Santini (vokal), Julie Dikvold (orgel), Bjørnar Nørstebø (gitar/kor), Lars Bjerkmann (gitar/kor), Sef Foyn (sax), Oskar Finborud (trombone), Lars Omdahl (trompet), Jørgen Gaardvik (perkusjon) og Luis Landa-Schreitt (trommer).

Konichiwa Brobots
Er du kul? Da er dette bandet for deg.
Det eneste som er sikkert med dette bandet er at de begge to har skjegg. De vet ikke selv hva slags sjanger de spiller, eller om de spiller i det hele tatt. Fra et objektivt synspunkt utgjør Vetle Lejonhjarte og Edward Holmen den beste duoen noen sinne.

Run Dog Run
Run Dog Run var en hit-maskin på 90-tallet, ga ut tre etterspurte plater på Voices of Wonder og turnerte i Norge og Europa. Etter 1996 ble det stille altfor lenge frem til i fjor da de gjenoppsto med rykende ferske låter i trioformat.
-Og så kommer de endelig i år under Hagelarm med full originalbesetning!
Henrik Marstrander (bassgitar), Marius Siden Gengenbach (gitar), Ola Breidal (vokalist, gitar) og Ole E. Wattne (trommer)

Florrie & Nattergalene Florrie & Nattergalene spiller rhythm&blues, soul og blues med tyngde, overbevisning og erfaring. Jentene i bandet har holdt sammen siden 1983, deres første spillejobb var på et AKKS-arrangement 23 mars 1984. Det betyr at de hadde 25 års jubileum i 2009. Under fjorårets Hagelarm var de et populært høydepunkt, - Vi tror på nye høyder i år!
Torunn Wikstrøm (hovedvokal), Christin Aas (gitar), Karin Knudsen (gitar, vokal), Arne Dehkes (bass), Tore Wildhauer (trommer), Mona Haugerud (altsax, vokal), Ragndi Holt (trompet, vokal), Lena M. Petterson (trombone, vokal)

Lars Bjerkmann
Lars Bjerkmann har solid fortid i Oslos rockemiljø og ble i et radioprogram omtalt som halvt legendarisk! Som mangeårig kolonist i Etterstad Kolonihager har han beskrevet livet i plankehyttene på en slik måte at gammel og ung gladelig synger med. Lars kommer alene med denne hagens nasjonalsang og flere betraktninger. -Vi gleder oss!

Vålerenga symfoniorkester
Vålerenga symfoniorkester er en kvintett med to ukuleler, tuba, cello og cajon! Bak instrumentene skjuler det seg seg medlemmer fra bl.a Valkyrien Allstars, Tre små Kinesere og Di Derre; - Alle har vært ute en vinterdag før! Som siste band ut vet de å ta vare på deg og lede deg trygt inn i sensommernatta.
Baard Slagsvold (ukulele), Lasse Lindgreen (ukulele), Bitten Forsudd (Tuba), Magnus Larsen (Cello), Tuva Syvertsen (Cajón) Marius Wivegh (President i Vålerenga Symfoniorkesters Supporterklubb)Se bilder fra Hagelarm 2011 (pdf).